AFP ČR vyhlásila Finanční poradce roku

Asociace finančních poradců vyhlásila ocenění v soutěži Finanční poradce roku 2016. Všechny ceny získali experti spolupracující s Broker Trustem.

V pátek 31. března došlo na konferenci Asociace finančních poradců v hotelu Populus v Praze k vyhlášení oceněných v soutěži Finanční poradce roku 2016. Toto ocenění upozorňuje na odborníky z řad finančních poradců, analytiků a lektorů, kteří dlouhodobě odvádějí výbornou práci. Cenu za věrnost oboru získal Viktor Harnach a cenu za celoživotní přínos Miroslav Škvára. Oba dva jsou smluvními partnery Broker Trustu. Za rozvoj finančního poradenství byl oceněn Dušan Šídlo, analytik Broker Trustu.

Finanční poradce roku 2016 – Ocenění za celoživotní přínos (pro poradce pracující v oboru minimálně 15 let)

Ocenění získává Ing. Miroslav Škvára, MBA., poradce ve společnosti Broker Trust, a.s. a lektor finanční gramotnosti

Ing. Miroslav Škvára, MBA  se od roku 1993 věnuje finančnímu poradenství. Pracoval ve stavební spořitelně, penzijním fondu, životní pojišťovně. V roce 1995 úspěšně vykonal makléřskou zkoušku na cenné papíry a kapitálové trhy pořádanou Ministerstvem financí. Přednáší externě na „Czech Management Institute Praha“ a na Gymnáziu Voděradská – Praze 10. Od roku 2010 se specializuje na vzdělávání v oblasti financí. Pravidelně publikuje v měsíčníku Národní pojištění a připravuje webináře na téma finanční gramotnosti. Od roku 2013 se věnuje lektorské činnosti v souvislosti s certifikacemi finančních poradců na penzijní produkty. V roce 2016 byl Zlatou korunou jmenován Akademikem roku. Je autorem učebnice Finanční gramotnosti 2016 a spoluautorem odborné publikace Spotřebitelské úvěry 2017.

 

Finanční poradce roku 2016 – Ocenění za rozvoj finančního poradenství (za zásluhy o rozvoj a kvalitu finančního poradenství)

Ocenění získává Ing. Dušan Šídlo, analytik společnosti Broker Trust, a.s.

Dušan Šídlo vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor finance a pojistné inženýrství.  Od roku 2002 pracoval jako analytik finančních produktů pro různé finančně-poradenské společnosti. V současnosti působí jako analytik ve společnosti Broker Trust. V roce 2010 napsal knihu Život jako riziko, která se věnuje problematice zajištění životních rizik, v roce 2012 další J
ak nás podvádějí aneb Pravda o finančním trhu a penzijní reformě. Je rovněž autorem knihy Nenech se dojit aneb jak vydělávat nejen na slevách. Jeho analýzy posouvají kupředu celý poradenský trh.

Finanční poradce roku 2016 – Ocenění za věrnost oboru (pro poradce pracující v oboru 7 a více let)

Ocenění získává Ing. Viktor Harnach, poradce společnosti Společnost finančních poradců, a.s.

Viktor Harnach se věnuje oboru od roku 1995. Hlavní oblastí jsou pro něj investice – tvorba portfolií na míru a pravidelný servis pro klienty. Pan Harnach byl spoluzakladatelem Společnosti finančních poradců, a.s. v roce 1995 a dodnes je jedním z nejvýznamnějších členů. I přes své dlouholeté zkušenosti se neustále vzdělává a od roku 2016 je držitelem certifikace EFA a certifikace investičního poradenství. Je tedy člověkem, který se svému oboru věnuje skutečně dlouhodobě a svědomitě.